سبک های عکاسی
عکاسی سبک های متفاوتی دارد که در این مقاله با ارائه ژانرهای مختلف به بیشتر آشنا شدن علاقه مندان به عکاسی کمک خواهیم کرد:
فهرست محتوا
1-عکاسی پرتره (Portrait Photography)
یکی از رایج ترین سبک های عکاسی، عکاسی پرتره یا پرتره است که هدف آن ثبت شخصیت و خلق و خوی یک فرد یا گروه است. تصاویر ممکن است صریح یا ژست، تمام بدن یا کلوزآپ باشند.در هرصورت، صورت و چشمان سوژه معمولا در فوکوس هستند. نور و پس زمینه به انعکاس حالات کمک می کند. انواع پرطرفدار پرتره شامل پرتره بزرگسالان، پرتره های خانوادگی، عکس های نامزدی و هد شات های حرفه ای است. یک عکس پرتره ممکن است هنری یا بالینی باشد.
2-عکاسی خبری (Photojournalism)
فتوژورنالیسم راهی برای بیان داستان یک رویداد یا صحنه ارزشمند(شاید تاریخی) از طریق عکس است. عکاسی خبری بایدتا حد امکان عینی و صادقانه باشد و ثبت لحظات صریح در زمان وقوع آنها مهمتر از گرفتن عکس های بی نقص است. عموما عکاسان با امید به ثبت لحظات برنامه ریزی نشده در رویدادهای برنامه ریزی شده شرکت می کنند.
3- عکاسی مد و فشن (Fashion Photography)
عکاسی مد، لباس ها،کفش ها و اکسسوری های مد را به نمایش می گذارد و جذاب تر می کند تا آنها را برای مصرف کنندگان مطلوب تر کند.عکاسی مد معمولا در مجلات و آنلاین منتشر می شود.عکاسان ممکن است به دلیل فرصتی برای خلاقیت بالا در ایجاد عکس های چشم نواز و جذاب، این سبک از عکاسی را انتخاب کنند.محیط کار عکاسان مد و فشن اصولا میتواند داخل استودیوها با تنظیمات نور کامل تا خیابان های شهر و زمین های باز باشد.عکاسان حرفه ای از بسیاری از مهارت های مشابه عکاسی پرتره استفاده می کنند و باید هنگام کاربا استایلیست ها، مدیران خلاق و مدل ها، کار گروهی و ارتباط خوبی را تمرین کنند.عکاسی مد اغلب برای تبلیغات یا مجلات مد مانند Ella,Vogue,Vantity Fair و … انجام میشود.امروزه عکاسی مد وفشن زیبایی شناسی خاص خود را توسعه داده است که در آن لباس ها و مدها با حضور مکان ها یا اکسسوری های عجیب و غریب تقویت می شود.
4-عکاسی ورزشی (Sport Photography)
عکاسی ورزشی حرفه ای امروزه یکی از دشوارترین انواع عکاسی است. غایت این شاخه از عکاسی، ثبت عکس هایی نفس گیر از یک مسابقه ورزشی است. عکس هایی از صحنه هایی که شاید حتی از چشم تماشاگران آن بازی هم دور بماند باشد.
در این نوع عکاسی، تجهیزات و ابزارها نقش مهمی دارند زیرا سوژه متحرک است و عکاس هم از عکس دور است بنابراین داشتن لنزهای قدرتمندی همچون تله و زوم لازم است. همچنین دوربین هم باید قابلیت استفاده پیاپی شاتر را داشته باشد. مهم ترین مسئله در عکاسی از سوژه های ورزشی توجه به سرعت شاتر است. سوزه های ورزشی اغلب مواقع در حال حرکت با سرعت بالا هستند، بنابراین عکاس باید تمام توان و امکانات عکاسی خود را به کار گیرد تا سوژه ورزشی را در یک لحظه تز زمان فریز کند. در اکثر مواقع عکاسان ورزشی از دوربین هایی استفاده می کنند که توان ثبت تصاویر متوالی زیادی را داشته باشند تا در میان ؟آن لحظه ای که حتی از چشم عکاس ها هم دور مانده بود، خود را نشان دهد.
-لنز مناسب عکاسی ورزشی عمومی 70-200 میلی متر f2.8
-لنزهای تله فوتوپرایم با دیافراگم باز، لنز مناسب عکاسی ورزشی
5-عکاسی بی جان (Stiil Life Photography)
عکاسی اجسام بی جان یا عکاسی طبیعت خاموش، حوزه ای دیگر از هنر عکاسی می باشد، که به ثبت تصویر از اشیاء بی جان و معمولا غیر متحرک همچون شمع، دود، کاغذ، سنگ و سایر اشیا محیط پیرامون می پردازد.
این حوزه عکاسی، همچون طبیعت بی جان از عکاسی جزو قدیمی ترین سبک های عکاسی می باشد و امروزه جزو پرطرفدارترین ژانرهای عکاسی نیز محسوب می گردد.
در عکاسی بی جان، این عکاس است که عناصر صحنه را می سازد و با توجه به این نکته همان طور که این سبک عکاسی به دلیل حساسیت چیدمان سخت است، به دلیل ازاد بودن عکاس در تعیین ساختار تصویر، آسان می باشد.
6-عکاسی تحریریه (Editorial Photography)
عکاسی تحریریه برای نشان دادن یک مقاله یا داستان، معمولا برای یک مجله یا روزنامه گرفته می شود. هنگام کار در عکاسی تحریریه، احتمالا با نویسندگان و مدیران هنری همکاری نزدیک دارید و نشان دادن مهارت های ارتباطی خوب و حرفه ای بودن به شما کمک میکند. موضوع عکاسی تحریره می تواند بسیار متفاوت باشد و کاملا به محتوای متنی که با آن همراه است بستگی دارد.
7-عکاسی معماری (Architectural Photography)
طراحی داخلی و خارجی ساختمان، هر دو موضوع عکاسی معماری است. نورپردازی می تواند در عکاسی معماری چالش برانگیز باشد و برای فضای بیرونی، عکاسان باید بدانند که چگونه با نور طبیعی کار کنند. دنده هایی مانند لنز شیب دار، سه پایه و سر پانوراما اغلب مفید هستند.
هدف اصلی عکاسی معماری، ایجاد تاثیر مثبت بر خریداران بالقوه املاک و مستغلات است. این ژانر از عکاسی به به عکس گرفتن از سازه ها، خانه ها و ساختمان ها از زوایای مختلف می پردازد.
8-عکاسی تبلیغاتی (Advertising Photography)
9-عکاسی نجومی (Astrophotography)
10-عکاسی حیوانات (Animal Photography)
11-عکاسی طبیعت (Nature Photography)
12-عکاسی مستند (Documentary Photography)
13-عکاسی ماکرو (Macro Photography)
14-عکاسی کوبیسم (cubism photography)
معنای لغوی این واژه مکعب گرایی است و از نقاشان سرآمد در این سبک می توان از پیکاسو نام برد. در این سبک نوعی نگاه متفکرانه و متفاوت به جهان هستی وجود دارد. در عکاسی کوبیسم معمولا در دید اول تصویر درهم و پیچیده به نظر می آید که با توجه بیشتر می توان به هدف عکاس از آن پی برد.
15-عکاسی خیابانی (Street Photography)
16-عکاسی صنعتی (Industrial Photography)
17-عکاسی انتزاعی (Abstract Photography)
18-عکاسی مفهومی (Conseptual Photography)
این ژانر عکاسی در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی ظهور کرد.
عکاسی مفهومی، تلاش می کند هر آن چه در ذهن عکاس می باشد را به تصویر بکشد و مخاطب به فکر بیفتد.
هدفی که پشت عکاسی مفهومی می باشد، برقرار کردن ارتباط بین یک جهان واقعی و خیالی است.
هدف از این سبک، دادن عکس نیست؛ بلکه باید ساده باشد؛ یا حتی نا زیبا؛ تا از میان تصاویر؛ ایده اصلی بیان شود.
19-عکاسی فان آرت (FunArt Photography)