مطالب آموزشی

نحوه انتخاب بهترین دوربین عکاسی مناسب

چگونه دوربین عکاسی مناسب را انتخاب کنیم

 

موارد قابل توجه هنگام خرید دوربین

اگر برای اولین بار قصد خرید دوربین دارید، احتمالاً پرسش‌هایی در ذهنتان مطرح شود. به عنوان مثال، چرا باید یک دوربین عکاسی خریداری کنیم؟ یا چه دوربینی را انتخاب کنیم؟ یا کدام گزینه از دوربین‌ها برای سبک عکاسی من اهمیت بیشتری دارد؟

در این مقاله، با هم عوامل مختلفی را بررسی خواهیم کرد تا به پاسخ مناسبی برای سوال “چگونه دوربین عکاسی مناسب را انتخاب کنیم” برسیم. حتی اگر قبلاً دوربین خریداری کرده باشید یا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید، همچنان توصیه می‌شود مقاله “چگونه دوربین عکاسی مناسب را انتخاب کنیم” را مطالعه کنید، زیرا ممکن است با جنبه‌های جدیدی از دوربین ها آشنا شوید.

 

چه دوربینی مناسب من است؟

در بازار، انواع مختلفی از دوربین‌های عکاسی موجود است، از جمله دوربین‌های DSLR، دوربین‌های بدون آینه و دوربین‌های 360 درجه که هرکدام برای کاربردهای خاصی طراحی شده‌اند و برای گروهی از کاربران خاص متناسب هستند. ابتدا باید نیازهای خود را ارزیابی کنید تا بفهمید کدام دوربین برای شما مناسب است.

امروزه، بیشتر گوشی‌های هوشمند دارای دوربین‌های با کیفیت بالا هستند که در برخی موارد می‌توانند با دوربین‌های دیجیتال رقابت کنند. با این حال، وجود محدودیت‌هایی مانند عدم وجود زوم اپتیکال و سنسور کوچکتر در این گوشی‌ها، نقاط ضعفی را برجای می‌گذارد. بنابراین، اگر علاقه‌مند نیستید به طور جدی به عکاسی بپردازید، ممکن است دوربین گوشی شما کافی باشد. اما اگر قصد دارید به صورت حرفه‌ای عکاسی کنید، بهتر است به دنبال یک دوربین DSLR یا بدون آینه باشید.

 

چه دوربینی برای عکاسی مناسب است

 

دوربین‌های بدون آینه، در مقایسه با دوربین‌های DSLR، اغلب سایز کوچکتری دارند و از منظره‌یاب الکترونیکی استفاده می‌کنند. این نوع منظره‌یاب، امکاناتی مانند نمایش هیستوگرام زنده را فراهم می‌کند. با این حال، باید به قیمت بالاتر دوربین‌های بدون آینه و همچنین تنوع کمتر و قیمت بیشتر لنزهای آنها توجه داشته باشید.

در مقابل، دوربین‌های DSLR تنوع بیشتری در انتخاب لنز دارند و همچنین قیمت آنها نسبت به دوربین‌های بدون آینه بسیار پایین‌تر است. همچنین، باتری دوربین‌های DSLR معمولاً دو تا سه برابر باتری دوربین‌های بدون آینه ظرفیت دارند و برای مدت زمان طولانی‌تری قابل استفاده هستند.

در صورتی که شما یک ورزشکار هستید و به دنبال یک دوربین سبک، جمع و جور و قابل حمل هستید که بتوانید آن را به خود متصل کنید، دوربین‌های GoPro و دوربین‌های ورزشی را مد نظر قرار دهید. این نوع دوربین‌ها را می‌توان با استفاده از نگهدارنده‌هایی که به سر، کمر یا مچ شما متصل می‌شوند، به خود متصل کرد. این دوربین‌ها علاوه بر سبکی ای که دارند، قادر به ضبط ویدئو با کیفیت بالا هستند که مناسب برای فیلمبرداری در فعالیت‌های ورزشی می‌باشد.

 

سایز سنسور

سایز سنسور در دوربین‌های عکاسی یک فاکتور بسیار مهم است و تأثیر قابل توجهی بر کیفیت نهایی عکس‌ها دارد. هرچه سنسور بزرگتر باشد، معمولاً کیفیت تصویر بهبود می‌یابد. سنسور بزرگتر قادر به جذب نور بیشتری است که منجر به عکس‌های با کمترین نویز و دینامیک رنگی بهتر می‌شود. در مقابل، سنسورهای کوچکتر عموماً در شرایط نوری ضعیفتر به مشکلاتی مانند نویز بیشتر و کاهش کیفیت تصویر می‌انجامند. بنابراین، سایز سنسور یکی از عوامل مهم در انتخاب یک دوربین عکاسی حرفه‌ای است.

 

سایر سنسور

 

سنسورهای فول فریم اغلب در دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای استفاده می‌شوند و این سنسورها ابعاد بزرگتری نسبت به سنسورهای APS-C دارند که در بیشتر دوربین‌های DSLR و بدون آینه استفاده می‌شوند. با این حال، باید توجه داشت که برخی از دوربین‌های بدون آینه نیز از سنسورهای فول فریم بهره می‌برند و این دسته از دوربین‌ها همچنین می‌توانند کیفیت بالا در تصاویر را ارائه دهند.

با افزایش سایز سنسور، قیمت دوربین نیز معمولاً افزایش می‌یابد. دوربین‌های با سنسور فول فریم به دلیل قابلیت‌ها و کیفیت بالای تصاویر، معمولاً قیمت بالاتری نسبت به دوربین‌های دیگر دارند.

سنسور در دوربین‌های گوشی‌های هوشمن در اندازه کوچکتری نسبت به سنسورهای دوربین‌های حرفه‌ای قرار دارند. این سایز کوچکتر سنسور، یکی از دلایلی است که هنوز دوربین‌های گوشی هوشمند نمی‌توانند به طور کامل با دوربین‌های DSLR رقابت کنند و در کیفیت تصاویر به همان سطح نرسند.

 

اهمیت مگاپیکسل

یکی از اصلی‌ترین عوامل مورد توجه در حوزه تبلیغات و بازاریابی برندها، عدد رزولوشن دوربین است. بسیاری از افراد اعتقاد دارند که با افزایش این عدد، کیفیت تصاویر نیز افزایش خواهد یافت. اما در واقع، این عدد تنها نشان‌دهنده تعداد پیکسل موجود در هر تصویر است و هیچ ارتباط مستقیمی با کیفیت تصویر ندارد.

احتمالاً شما هرگز به یک دوربین با رزولوشن بسیار بالا نیاز نداشته‌اید. برای چاپ عکس در اندازه‌های معمولی مانند 6×4 یا 5×7 اینچ، تنها نیاز به 4 مگاپیکسل است تا نتایج قابل قبولی به دست آید. یک دوربین با رزولوشن 8 مگاپیکسل به سهولت قادر به چاپ عکس‌های 8×10 اینچ است. با استفاده از 20 مگاپیکسل، شما قادر به ایجاد تصاویر چاپی با ابعاد 12×18 اینچ با کیفیت فوق‌العاده خواهید بود. بنابراین، اگر شما به طور مداوم با چاپ‌های بزرگ سر و کار ندارید، می‌توانید به این عدد بی‌تفاوت باشید.

اهمیت مگاپیکسل

 

هر چه رزولوشن عکس بیشتر باشد، تعداد پیکسل‌های بیشتری در تصویر وجود خواهد داشت که به دوربین اجازه می‌دهد جزئیات بیشتری را در تصویر ثبت کند. این امر به شما امکان می‌دهد تا تصاویر را در سایز‌های بزرگتر و بدون از دست دادن جزئیات و کیفیت چاپ کنید. بنابراین، اگر قصد چاپ تصاویر در سایزهای بزرگتر را دارید، استفاده از عدد مگاپیکسل بالا می‌تواند مزیتی مهم باشد.

 

انواع فرمت های عکاسی

برای توضیح تفاوت بین فرمت‌های JPEG و RAW، می‌توان از مثال آشپز و کیک استفاده کرد. تصویر RAW معادل خمیر تازه برای یک آشپز است. همانطور که یک آشپز با استفاده از روش‌های مختلف و افزودن مواد مختلف، خمیر را به انواع شیرینی‌های مختلف تبدیل می‌کند، عکاس نیز می‌تواند با پردازش فایل RAW، آن را به فرمت‌های فشرده‌سازی متعددی از جمله JPEG تبدیل کند و آن را ذخیره کند.

فرمت RAW به طور معمول برای عکاسی منظره، عکاسی با تکنیک HDR، عکاسی در شرایط نور کم، چاپ تصاویر در اندازه‌های بزرگ و همچنین برطرف کردن عیب های مبتدیان استفاده می‌شود.

اما در عکاسی خبری و عکاسی ورزشی، استفاده از فرمت RAW توصیه نمی‌شود به دلیل اشغال سریع حافظه بوفر. در این نوع عکاسی‌ها، سرعت و دقت لحظه‌ای بسیار مهم هستند و فرمت RAW باعث پر شدن سریع بوفر دوربین می‌شود و ممکن است لحظات حیاتی را از دست بدهید.

در نهایت، قابلیت پشتیبانی از فرمت RAW را یکی از مهمترین عوامل برای انتخاب دوربین مناسب در نظر بگیرید. این فرمت به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید بر روی عکس‌ها به طور کامل کنترل داشته باشید و در فرآیند پس‌پردازش اطلاعات بیشتری را استخراج کنید، که این امر برای حرفه‌ای‌ترین عکاسان بسیار حیاتی است.

 

فرمت عکس

بدنه

برای پیدا کردن پاسخ مناسب به سوال “چگونه دوربین عکاسی مناسب را انتخاب کنیم”، باید به عوامل متعددی توجه کنیم. یکی از عوامل مهم در انتخاب دوربین، راحتی استفاده از آن است. اگر دوربین به طور کامل راحت نباشد، نمی‌توانید عکس‌های شگفت‌انگیزی بگیرید و قطعاً بسیاری از روزها را در کمد خانه سپری خواهد کرد!

علاوه بر این، باید به ترتیب و چینش کلیدها توجه داشته باشید. باید نحوه قرارگیری کلیدها را به خوبی آموخته و بتوانید به راحتی با آنها تعامل داشته باشید. به ویژه اگر چپ‌دست هستید، حتماً باید به ترتیب قرارگیری کلیدها دقت کنید.

حمل و نقل دوربین با اندازه و وزن کمتر، بدون شک راحت‌تر خواهد بود و به شما اجازه می‌دهد به سرعت عکاسی کنید.

 

بدنه دوربین

قابلیت تعویض لنز

دوربین‌ها به طور کلی به دو دسته ی با قابلیت تعویض لنز و بدون قابلیت تعویض لنز تقسیم می‌شوند. برای تعیین اینکه کدام دسته برای شما مناسب است، باید در نظر داشته باشید که چه نوع عکاسی می‌کنید. اگر عکاسی از مناظر طبیعی را انجام نمی‌دهید و به صورت حرفه‌ای عکاسی نمی‌کنید، لازم نیست دوربین شما قابلیت تعویض لنز داشته باشد.

اگر نیاز به افزایش قابلیت‌های دوربین و لنز خود دارید، بهتر است به دنبال یک دوربین DSLR بگردید. اما باید توجه داشته باشید که برخی افراد دوربین DSLR می‌خرند، اما هنوز از لنز کیت ارائه شده با دوربین استفاده می‌کنند. اگر شما نیز جزء این افراد هستید، بهتر است به دنبال یک دوربین با لنز داخلی بگردید که برای استفاده روزمره قابل استفاده است.

 

لنز دوربین

لنزها، به جز لنزهای ثابت، به طور کلی با دو عدد مشخص می‌شوند که بیانگر کمترین و بیشترین فاصله کانونی آنها است. با تقسیم بزرگترین فاصله کانونی به کمترین فاصله کانونی، میزان بزرگنمایی اپتیکال بدست می‌آید. به عنوان مثال، یک لنز با مشخصات 270-18 میلی‌متر، امکان زوم 15 برابر را فراهم می‌کند.

لنزها بر اساس فاصله کانونی به پنج دسته سوپر واید (فیش آی)، واید، نرمال، تله فوتو (زوم) و سوپر تله فوتو تقسیم می‌شوند. بر اساس نیازها و ژانر عکاسی خود، می‌توانید از این دسته‌بندی برای انتخاب لنزها استفاده کنید.

تا به اینجای کار، شش مورد از فاکتورهای مهم خرید دوربین را بررسی کردیم. در ادامه، در مقاله “چگونه دوربین عکاسی مناسب را انتخاب کنیم” به تحلیل فاکتورهای دیگر برای انتخاب و خرید دوربین عکاسی خواهیم پرداخت.

 

حساسیت سنسور یا ایزو (ISO)

حساسیت سنسور یا ISO یکی از توانایی‌های مهم دوربین برای عکاسی در شرایط نور کم است. هر چه میزان ISO بیشتر باشد، حساسیت دوربین نسبت به نور بیشتر می‌شود و به شما امکان می‌دهد در فضاهای تاریک تر عکس‌های روشن‌تری بگیرید. با افزایش میزان ISO، دوربین به طور فعال نور موجود را افزایش می‌دهد، اما این ممکن است باعث افزایش نویز در تصویر شود. بنابراین، باید توازن مناسبی بین حساسیت ISO و کیفیت تصویر را در نظر بگیرید و میزان ISO را براساس شرایط نوری و نیاز خود تنظیم کنید.

 

حساسیت نور

 

با تنظیم دقیق ISO، می‌توانید هماهنگی دیافراگم و سرعت شاتر را بهبود بخشید و نتیجه بهتری در عکاسی بدست آورید. با توجه به نوع دوربین، ممکن است با افزایش ISO به مقادیر بالاتر، نویز در تصویر ظاهر شود. این مقدار حساسیت ISO که باعث ظهور نویز می‌شود، در هر دوربین ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، برای بهترین نتیجه، باید با تجربه و آزمایش‌های متعدد بر روی دوربین خود، محدوده مناسبی از ISO را که به هماهنگی با سرعت شاتر و دیافراگم مناسب می‌رسد، تعیین کنید.

 

تراز سفیدی یا وایت بالانس

تراز سفیدی یا White Balance در دوربین عکاسی، مشخص می‌کند که چه چیزی در تصویر به عنوان رنگ سفید نمایش داده شود و در نتیجه چه رنگ‌های دیگری در تصویر ظاهر می‌شوند.

در شرایط نوری مختلف، منابع نور مختلفی وجود دارند که هر کدام رنگ‌های مختلفی را به تصویر می‌دهند. برای مثال، نور خورشیدی دارای رنگ دمایی متفاوت در ساعات مختلف روز است و نور لامپ‌های فلورسنت یا نور مصنوعی نیز رنگ دمای خاص خود را دارند. اگر تنظیمات تراز سفیدی دوربین شما به درستی تنظیم نشده باشد، ممکن است رنگ‌ها در تصویر شما تغییر کنند و تصویر به ظاهر غیرطبیعی رسیده و رنگین نباشد.

با تنظیم درست تراز سفیدی، دوربین سعی می‌کند رنگ سفید را به صورت صحیح تشخیص دهد و بر اساس آن، سایر رنگ‌ها را به درستی تنظیم کند تا تصویری طبیعی برای شما ایجاد شود.

دوربین‌ها انواع مختلف تنظیمات تراز سفیدی را در اختیارتان قرار می‌دهند؛ مانند حالت تعادل رنگ آفتابی، تعادل رنگ نور ماه و غیره. با این حال، برخی از دوربین‌ها امکان تنظیم دستی تراز سفیدی را نیز فراهم می‌کنند که اگر دوربین مورد نظر شما این ویژگی را داشته باشد، عالی است.

 

تراز سفیدی

 

سرعت شاتر

شاتر در دوربین عکاسی یک صفحه یا دریچه است که جلوی ورود نور به داخل دوربین و برخورد آن با سنسور را می‌گیرد. وقتی که شما دکمه شاتر را فشار می‌دهید، این دریچه به مدت زمانن مشخص باز می‌شود و نور وارد سنسور می‌شود تا عکس ثبت شود.

دوربین‌های SLR (Single Lens Reflex) به شما اجازه می‌دهند تا سرعت شاتر را تنظیم کنید و تعیین کنید که دریچه شاتر تا چه مدت باز بماند. با افزایش سرعت شاتر، می‌توانید از سوژه‌های متحرک بدون تاری در عکس‌ها استفاده کنید.

با افزایش سرعت شاتر، زمانی که دریچه باز است، کاهش می‌یابد و عکس‌ها با جزئیات بیشتری از سوژه‌های در حال حرکت ثبت می‌شوند. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد که از عکاسی سریع و ثابت استفاده کنید و سوژه را بدون تاریکی در حال حرکت به تصویر بکشید.

 

سرعت شاتر

با افزایش سرعت شاتر، دریچه باز شده و زمانی که نور به سنسور می‌رسد، کاهش می‌یابد. این باعث می‌شود که نور کمتری وارد سنسور شده و عکس تاریک‌تری به وجود آید. بنابراین، برای داشتن نور کافی در عکس، شما باید دیافراگم و ISO را نیز تنظیم کنید.

با باز کردن دیافراگم (کاهش عدد f) و یا افزایش ISO، میزان نور وارد شده به سنسور افزایش می‌یابد و عکس روشن‌تر می‌شود. این به شما امکان می‌دهد تعادل مناسبی بین سرعت شاتر، دیافراگم و ISO برای دستیابی به نور مطلوب در عکس برقرار کنید.

 

فوکوس

سیستم فوکوس یکی از عوامل مهم در انتخاب یک دوربین عکاسی است و عملکرد مناسب آن بسیار اهمیت دارد. سیستم فوکوس خودکار در دوربین‌ها به شما امکان می‌دهد تا با هدایت فوکوس به نقطه مورد نظر، سرعت و دقت لازم را در فوکوس کردن بر روی سوژه‌ها داشته باشید.

برای فوکوس کردن به صورت اتوماتیک، معمولاً کافیست دکمه شاتر را نیمه فشار داده و روی سوژه مورد نظر تمرکز کنید. در این حالت، سیستم فوکوس خودکار دوربین به صورت خودکار فوکوس را تنظیم می‌کند و شما می‌توانید روی سوژه مورد نظر خود تمرکز کنید.

هنگام انتخاب دوربین، می‌توانید به مشخصات سیستم فوکوس خودکار آن توجه کنید، از جمله تعداد نقاط فوکوس، نوع و قابلیت‌های فوکوس خودکار مانند فوکوس خودکار با تشخیص چهره، فوکوس خودکار با ردیابی سوژه و سرعت و دقت عملکرد آن. این امکانات و قابلیت‌ها می‌توانند در عملکرد و کارایی فوکوس خودکار دوربین تأثیرگذار باشند.

 

فوکوس دوربین

 

سرعت و دقت فوکوس در دوربین عکاسی بسیار مهم است، به ویژه در شرایطی که نیاز به تعویض سریع فوکوس بین سوژه‌های دور و نزدیک دارید. اگر سرعت تغییر فوکوس بین سوژه‌های مختلف کم باشد، ممکن است عکس‌های شما قابل قبول نباشد.

هنگام انتخاب دوربین، باید به سیستم فوکوس آن توجه کنید و مطمئن شوید که دارای سرعت و دقت لازم برای تعویض فوکوس است. برخی از دوربین‌ها با سیستم فوکوس خودکار پیشرفته و سریعی که قابلیت ردیابی سوژه را دارند، عرضه می‌شوند. بررسی مشخصات فنی مربوط به سرعت فوکوس و عملکرد آن می‌تواند به شما در انتخاب دوربینی با کارایی و عملکرد مناسب کمک کند.

نقاط تمرکز، بخش‌هایی درون اطراف قاب تصویر هستند که قادر به قفل شدن بر روی سوژه عکاسی می‌باشند. زمانی که از طریق پرده‌نمایش یا منظره‌یاب به محیط اطراف نگاه می‌کنید، آنها را به عنوان یک مجموعه از نقاط کوچک درون یک الگوی خاص درون چارچوب مشاهده خواهید کرد.

در دوربین‌هایی که دارای تعداد زیادی نقطه تمرکز هستند، می‌توانید فقط یک محدوده خاص را فعال کنید یا فقط بر روی یک نقطه تمرکز قفل کنید.

 

فیلمبرداری

در صورت تمایل به فیلمبرداری حرفه‌ای و استفاده از دوربین عکاسی خود برای این منظور، باید توجه داشته باشید که آیا علاقه‌مند به دوربین‌های DSLR پیشرفته هستید یا دوربین‌های بدون آینه. ویژگی‌هایی مانند سرعت فوکوس، قابلیت تنظیمات دستی در حین فیلمبرداری، سنسور بزرگ برای دریافت حداکثر نور بدون تولید نویز و وجود لرزشگیر، از جمله عوامل مهمی هستند که باید به آنها توجه کنید.

 

فیلمبرداری

 

کارت حافظه

به طور کلی، برای دوربین‌ها کارت‌های حافظه به دو فرمت تولید می‌شوند. (با این حال، برخی برندها کارت‌های حافظه اختصاصی تولید می‌کنند، اما توصیه می‌شود در صورت انتخاب این دوربین‌ها حتماً از سایر انواع کارت‌های حافظه نیز پشتیبانی کنند، زیرا کارت‌های انحصاری بسیار کمیاب و گران هستند.) این دو فرمت عبارتند از SDHC (Secure Digital High Capacity) و SDXC (Secure Digital eXtended Capacity). تنها تفاوت بین این دو فرمت، ظرفیت ذخیره‌سازی است که هرکدام از آن‌ها ارائه می‌دهد. کارت‌های SDHC دارای ظرفیت 4 تا 32 گیگابایت هستند، در حالی که کارت‌های SDXC معمولاً ظرفیتی بین 64 گیگابایت تا 2 ترابایت دارند که متغیر است.

 

حافظه دوربین

 

برای یک عکاس، کارت‌های حافظه SD به چهار کلاس سرعت تقسیم می‌شوند: 2، 4، 6، 10. کارت‌های کلاس 2 کمترین سرعت را دارا بوده و کارت‌های کلاس 10 سریع‌ترین کارت‌ها در انتقال داده هستند. این کلاس‌ها با واحد مگابایت در ثانیه به سرعت اشاره می‌کنند. به عنوان مثال، کلاس 4 به معنی 4 مگابایت در ثانیه و کلاس 10 به معنی 10 مگابایت در ثانیه است.

بدیهی است که خرید کارت با سرعت بالا بهتر است. اگر شما عکس‌ها و فیلم‌های خود را با کیفیت بالا و به صورت RAW ذخیره می‌کنید، کارت‌های کلاس 10 با قابلیت UHS (Ultra High Speed) ممکن است مناسب باشند.

قابلیت UHS به بالاترین سرعت کارت اشاره دارد. سرعت حداکثر این کارت‌ها 104 مگابایت بر ثانیه است و کارت‌هایی که قابلیت UHS-II را دارند، به سرعت 312 مگابایت بر ثانیه می‌رسند.

 

باتری

یکی از پاسخ‌های حیاتی که باید درباره خرید یک دوربین در نظر داشته باشید، درباره باطری است. باطری‌های استفاده شده در دوربین‌ها ممکن است از نوع لیتیوم یون، NiMH (نیکل-هیدرید-فلز)، NiCd (نیکل-کادمیوم) یا باطری‌های قلمی و قلمی یکبار مصرف باشند.

اما نکته‌ای که شما باید به آن توجه کنید، تعداد عکس‌هایی است که دوربین قادر به ثبت آنها با یک بار شارژ است. به طور میانگین، دوربین‌های DSLR می‌توانند بین 600 تا 1000 عکس و دوربین‌های بدون آینه می‌توانند بین 200 تا 400 فریم را با یک بار شارژ ثبت کنند.

بنابراین، اگر شما یک عکاس طبیعت یا عکاس حیات وحش هستید و دوربین بدون آینه در نظر دارید، حتماً داشتن یک باتری اضافه یا یک پاوربانک را در نظر بگیرید.

 

باتری دوربین

 

ارتباطات بی سیم

با استفاده از قابلیت اتصال بی‌سیم از طریق Wi-Fi، بلوتوث یا NFC، شما قادر خواهید بود به آسانی عکس‌های خود را به گوشی همراه منتقل کنید و آنها را بلافاصله در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. همچنین، برخی از دوربین‌ها با نصب برنامه‌های مشخصی، قادر خواهید بود دوربین خود را از راه دور کنترل کنید.

 

اتصالات بیسیم در دوربین

 

جمع بندی

در نهایت به پاسخ این سوال که چه دوربینی برای ما مناسب است رسیدیم. در نظر داشته باشید که در بازار دوربین‌ها، مجموعه‌ای از فاکتورهای مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کنیم. همچنین، باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که برخی از فاکتورها بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند و در عمل کاربرد ویژه‌ای ندارند.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *